Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Ако ядете Куркума веднъж на ден в продължение на месец, вижте какво ще се случи с вашето тяло!

Вие знаете, че жълтата подправка куркума се използва предимно при приготвяне на индийска храна. Няма да повярвате всички предимства на тази подправка (което често се използва и като средство за боя) и какво влияние могат да имат върху здравето ви.
Най-активната съставка в куркумата се нарича куркумин и той е отговорен за голяма част от ползите на подправката за здравето.

 

 Оказва се, че една чаена лъжичка куркума на ден може да помогне на организма да се пребори с възпаление, болка, стареене, някои видове рак, бори се със свободните радикали, плаката и токсините в организма. Единственият провал е че телата ни не абсорбират куркумина много добре, но това не трябва да ви притеснява. Просто добавяте щипка черен пипер с куркумата и това ще помогне на тялото ви да я абсорбира много по-ефективно.Ето някои подробности за ползите за здравето :
Подпомага дейността на мозъка – изследователи са открили, че куркумата може да премине през кръвно-мозъчната бариера, което може да забави някои мозъчни заболявания като болестта на Алцхаймер и деменция.

Противовъзпалително – куркуминът в куркумата е също толкова ефективен, колкото повечето противовъзпалителни лекарства. Той може да облекчи възпалението при възпалителни заболяване на червата, артрит, и панкреатит.
Куркуминът може да се бори с плаката в артериите и да помогне за предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци. Също така е помощник при лошия холестерол.
Подобрява храносмилането –  куркуминът облекчава и намалява подуването и образуването на газове, стимулира жлъчния мехур.

Източник: zajenata.bg

This div height required for enabling the sticky sidebar
90Shares