Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

С брадви и мотики нападнаха полицията в Гълъбово, има ранени полицаи и потрошена патрулка (СНИМКИ)

Цигани с брадви нападнаха полицията в Гълъбово, Старозагорска област. Жандармерия е обградила града, съобщава БГНЕС.

От МВР потвърдиха, че петима жители на Гълъбово са задържани за хулиганска проява.

Циганите се забавлявали шумно, музикална уредба е дънила до късно силна музика.

На място е пристигнал патрул. Полицаи са се опитали да конфискуват музикална уредба, но ромите са ги нападнали. Те са потрошили патрулния им автомобил. Има ранени полицаи.
Голяма група от махалата се е насочила към районното управление и го обградила. Те са били въоръжени с брадви и мотики. Инцидентът е продължил с часове. 

Извикана е жандармерия от Пловдив да помага на местните сили на реда. 

 

 

В момента са завардени всички входове и изходи на града. 5 души са в ареста.

Изяснява са съпричастността на други лица към снощния инцидент.

Има ранени полицаи.

Според Радио Стара Загора група граждани не са изпълнили полицейско разпореждане за спиране на силна музика в малките часове на нощта и са нападнали патрула.

По информация на полицията вчера към 14,24 часа е получен сигнал за силна музика в махала в град Гълъбово. Пристигналият полицейски екип установил на място пияна компания, а звуците идвали от инсталирана подвижна тонколона.

При последвало полицейско разпореждане за спиране на музиката и представяне на документи за самоличност, събралите се не само отказали категорично, но и започнали да се държат агресивно и арогантно – хвърляли камъни, заканвали се.

На място били изпратени допълнително сили на реда. Установени и задържани са инициаторите – петима местни жители. Трима от тях са осъждани.

Старши комисар Георги Хаджиев – директор на ОД на МВР, заяви пред Радио Стара Загора, че полицаите са се справили отлично.

Заместник-кметът на града Пламен Бараков съобщи за радиото, че не помни скоро да е имало подобен инцидент и в града по принцип е спокойно.

Нюз БГ, канал 3

This div height required for enabling the sticky sidebar