Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

20 будистки правила по пътя към щастието (част II)

11. Умейте да прощавате. Това е нужно преди всичко на вас, а не на този, който ви е обидил. Когато прощавате, получавате покоя и свободата, която заслужавате. Обидата трови душата и пречи да се живее на пълна мощност.

12. Веднъж щом станете искрени, всичко ще се промени. Вслушайте се в себе си. Какво наистина искате? Често, най-сложното е човек да си отговори честно на този въпрос.

13. Обграждайте се с хора, които ви обичат и подкрепят. Отвръщайте им с взаимност. Животът е прекалено кратък да го пропилявате за тези, които не ви вярват и ви критикуват, лишавайки ви от сила.

14. Колкото повече дадеш, толкова повече ще получиш. Това е законът на кармата. Споделяйте мъдрост, любов, талант. Споделяйте лесно и не съжалявайте. Повярвайте, много бързо ще видите колко много в този прекрасен живот се връща към вас.

15. Казвайте „Да!“ на всичко, което ви прави щастливи. И непримиримо „Не“ на всичко, което ви наскърбява. Времето е най-ценният ресурс, който не се възстановява. Ползвайте го разумно.

16. Понякога приятелството свършва. Разделяме се с хора. Това не е непременно лошо. Не означава, че приятелите са били лоши. Просто нашите пътища са се разделили. Запазете ги в сърцето си.

17. Страхът е много добър знак, какво наистина искаме и от какво имаме нужда в този живот. Позволете му да бъде вашият компас и се наслаждавайте на приключенията, към които ви води.

18. Бъдете благодарни на света, за всичко, което имате. Така създавате около себе си пространство за още повече изобилие, привличайки радост, любов, здраве и просперитет.

19. Живейте в настоящето. Това е единственото, което със сигурност имаме в този момент. Миналото е зад нас, бъдещето още не се е случило. Учете се от грешките в миналото, но не зацикляйте на тях, не им позволявайте да ви преследват. Мечтайте за бъдещето, но без фанатизъм. Обичайте настоящето — само, когато живеете „тук и сега“, ще усетите щастие.

20. Колкото се може по-често казвайте и показвайте на близките си колко много ги обичате. Това никога не е прекалено.

Източник: Little Things

БОНУС

 

This div height required for enabling the sticky sidebar