Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Всяка година по това време си правя цялостно пречистване на тялото. Изхвърлям и последния токсин по този начин

Забелязахме, че доста хора в нашето обкръжение тази година срещат трудности да се настроят към промяната в сезоните – липсата на слънце, това че се стъмва по-рано и новият тип храна, към който трябва да привикнат организмите ни, може да ни създаде главоболия. Поради това в тази статия ще ви разкажем как е добре да се храните през есента, за да се подготвите за зимата и да не влезете в омагьосания кръг от настинки, който дебне всеки от нас през зимата.

Обикновено пролетта е сезонът, който свързваме с детоксикацията , но се оказва, че през есента също бихме могли да положим усилия, за да се отървем от натрупаните токсини.

Оказва се, че ако не се храним с качествени и проверени продукти и ако сме изложени непрекъснато на замърсяване и химикали, телата ни задържат токсини, които отслабват имунната ни система.

Поради това е доста важно да следваме правилен режим на хранене през есента, когато пресните и свежи храни стават ограничени.

Тялото ни е уникална система, която се адаптира към заобикалящата го среда, така че да оцелее.Метаболизмът , кръвообращението и ендокринната ви система променят начина си на функциониране, след като са изложени на студени температури.

Преходът от топлото към по-студеното време значи, че тялото ви ще премине през множество промени, за да успее да се напасне към новите условия. Черният ви дроб и другите органи са свикнали с начина ви на хранене през лятото и са свикнали на определеното количество, което да неутрализират през топлите месеци.

Сега, когато започвате да следвате диета с по-топли и тежки храни, нивата на токсините се променят. Не бива да забравяме и факта, че вероятно имате натрупани излишни токсини и от топлия период, което затруднява още повече процеса на изчистване. През лятото и зимата сте изложени на различен тип вредни вещества. През топлите месеци сте по-често навън и тялото ви се справя с полени и замърсен въздух. През есента пък е изложена на токсини от различни видове отоплителни системи, например.

Най-добрият метод да помогнете на тялото си да се и зчисти от токсините е да хапвате храни, които го детоксикират по естествен начин.

Чесън – чесънът абсорбира част от токсините, а освен това има защитни свойства, които действат добре на черния дроб.

Червено цвекло – червеното цвекло намалява нивата на възпаление в организма, което от своя страна предпазва от сърдечни болести и рак. То е пълно и с антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали и токсините от тялото ви.

Джинджифил – джинджифилът е чудесен за храносмилателната система, той също има противовъзпалителен ефект. Съдържа и множество антиоксиданти, които го правят чудесен детоксикиращ спътник на есенната ви диета.

Грейпфрути – грейпфрутите са пълни с витамини, така че не ги забравяйте през есента и зимата!

Зеле – зелето съдържа антиоксиданти, а освен това помага на черния ни дроб да се справи с излишните хормони, които приемаме с пилешкото месо, например. То помага на стомаха ни да се прочисти и притежава антибактериални и антивирусни свойства.

Брюкселско зеле – то има малко калории, но пък е пълно с витамини и фибри. Съдържа антиоксиданти и дори омега-3 мастни киселини.

Ябълки – нека не забравяме за царицата на есента – ябълката! Ябълките са пълни с фибри, витамини, минерали и фитохимикали, които ги правят чудесен помощник на детоксикацията на организма.

Канела – обожавате канела, нали? Канелата действително има способността буквално да убива различен вид микроби, а освен това е богата на антиоксиданти. Мисля, че вече знаем какво си мислите – какво по-хубаво от комбинацията ябълки канела!

Към новите полезни продукти в менюто ви добавете и минерална подкрепа за органите, които ви чистят от токсините. Това са черния дроб и бъбреците. Те са малката химическа лаборатория на тялото, защото ежедневно ни пазят от много вредни вещества, като ги обезвреждат и изхвърлят. Важно е чернодробните клетки да работят добре, а за целта се нуждаят от минерала калиев сулфат .

Черният дроб се натоварва от вредните храни, от алкохола, от приема на силни лекарства. Така че е нужно винаги да мисим и за неговия отдих и да запомним, че този орган никога не изпитва болка! Неговата болка е умората, а ако тя е хронична при вас, това значи, че промените са наложителни.

Това ще подготви тялото ви за зимата, ще ви върне енергията и вирусите ще имат доста по-малък шанс. За да постигнете пълен ефект, ето и кои са храните, които е добре да избягвате по принцип и особено много в период на детоксикация, за да бъде тя цялостна:

Хляб, различни видове паста, глутен и пшеница, сол, бяла захар, различни готови сосове, пържени храни, торти, сладки и бонбони. Алкохолът също затруднява работата на черния дроб, така че се стремете да избягвате и него.

Източник: zajenata.bg

This div height required for enabling the sticky sidebar